Sebenarnya, Saya Isteri Dia !

Sebenarnya, Saya Isteri Dia !

Zura Asyfar / Apr 18, 2019

Sebenarnya Saya Isteri Dia Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing masing berjanji untuk hidup bersama Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universi

  • Title: Sebenarnya, Saya Isteri Dia !
  • Author: Zura Asyfar
  • ISBN: 9789670246178
  • Page: 469
  • Format: Mass Market Paperback
  • Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing masing berjanji untuk hidup bersama Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleCinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing masing berjanji untuk hidup bersama Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah Aku buat semua ni kerana mama Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau Firash Arshad Ya, aku tahu Firash Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku Syafa Aqira.Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu Kenapa pulak tak nak ikut Boring giler saya duk kat rumah tu Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama Biasa kan full seat je Syafa Aqira Ye ke Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain Firash ArshadDan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka Firash jadi nanar Hidupnya serba serbi tidak kena Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu Siapa nak tidur atas riba awak Please lah Tak ingin pun Syafa Aqira Betul ke tak ingin Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak Takkan awak dah lupa kut Firash Arshad.Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka

    Visiting an Offender Department of Corrections Please be advised Unforeseen security problems may interfere with visiting, causing delayed, shortened, suspended or cancelled visits.This is unusual, but it does occasionally occur Whenever possible, notice of such events will be posted on this website on the homepage under What s New Visiting The Magic Castle The Academy of Magical Arts What to expect during your Night at the castle The Magic Castle is the exclusive private clubhouse for members of The Academy of Magical Arts You must be a member or have a guest card from a member to gain admittance. Rules for Visiting a New Mom scarymommy I distinctly remember being two months into motherhood and realizing that I didn t need or want any girlfriends stopping by and over stimulating my colicky, sensitive child with their scary foreign faces, inappropriately loud voices, or refusal to stop bouncing him for even a few minutes Give the baby a break from the bouncing, ladies. Current Rules and Procedures for Immigration, Visiting TABLE OF CONTENTS for Mexican IMMIGRATION ISSUES and Rules Click to jump over Updates and view Topics links to the specific Section you want Jan VISA REQUIREMENTS AT MEXICAN CONSULATES OUTSIDE MEXICO Residente Temporal visa applicants must now prove a monthly income of times the minimum wage , US dollars Rules and Regulations Hawk Mountain Sanctuary Raptor Since , Hawk Mountain Sanctuary is an international center for raptor conservation, education, observation and research Our all ages learning center and , acre wildlife santuary is open nearly every day of the year From August through December, you can join us in the time honored tradition of watching for migrant hawks, eagles and falcons that soar past our scenic overlook. Rules Governing the Maine Medical Use of Marijuana Rules Governing the Maine Medical Use of Marijuana Program Section Definitions Page . Department Department means the Department of Health and Human Services DHHS Park Rules Tatra National Park Tatra National Park Rules for visitors National Park Rules The closure of tourist and educational tracks in the National Park from November until June How to move off the tracks Movement of tourists in the National Park off the tourist and educational tracks More Visiting Information San Luis Obispo County Sheriff s Office FAQs Visiting Information View in English Espanol Questions What do I need to do to visit an inmate When can I make an appointment to visit After I make an appointment to visit an inmate, when should I check in at the jail Rules for Visiting Seacrest Wolf Preserve RULES FOR VISITING SEACREST We want our guests to enjoy a pleasurable experience when visiting Seacrest Wolf Preserve Prior to visiting we encourage all guests to review over our rules outlined on this page. Adult JC Corrections Visiting Regulations Visitation Center Rules All visitors must arrive fifteen minutes prior to the scheduled visitation start time in order to check in Visitors arriving after the scheduled start time will not be allowed their visit.

    • Sebenarnya, Saya Isteri Dia ! - Zura Asyfar
      469 Zura Asyfar
    • thumbnail Title: Sebenarnya, Saya Isteri Dia ! - Zura Asyfar
      Posted by:Zura Asyfar
      Published :2018-011-21T21:45:00+00:00

    About "Zura Asyfar"

      • Zura Asyfar

        Zura Asyfar Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Sebenarnya, Saya Isteri Dia ! book, this is one of the most wanted Zura Asyfar author readers around the world.


    620 Comments

    1. Done. Tamat sudah. Setelah lama dok merantau cari novel ni, jumpa juga akhirnya di Pacific Alor Setar . Stok fresh baru sampai, penuh dekat rak . Oleh sebab dah keluar drama yg diadaptasi novel ni, so, bila baca novel ni automatik memang akan bayang Tiz Zaqyah dengan Izzue Islam la :) Sweet gila. haha. Tak lengkap kalo tengok drama tapi tak baca . So,jemputla baca novel ni . And even dah baca and tao cerita dia, tapi still excited nak layan drama jugak :) Go ! Go ! Peace Yo !


    2. Firash Arshad (Acad) dan Syafa Aqira (Syaf) terpaksa berkahwin walaupun Chad baru berumur dua puluh satu tahun dan Syaf adalah bekas kekasih abangnya Chad. Chad tidak mahu pernikahan mereka diketahui oleh ahli keluarga yang lain dan rakannya-rakannya. Hubungan mereka dingin dan penuh dengan salah sangka dan berkecil hati. Namun mamanya Chad sentiasa berusaha untuk merapatkan hubungan mereka berdua. Chad dan Syaf mula menyulam keserasian bila mereka menyambut Hari Raya di kampung Tok Wan. Mereka [...]


    3. Aku baca buku ni pun sbb drama kat tv3. Mula2 aku rasa tertarik nak baca. Maklumlah, nak tau apa jadi dekat drama. Setelah aku habis baca buku 800++ mukasurat, aku agak kecewa. Cerita ni terlalu fokus pada dua watak sahaja. Watak syaf dgn firash. Yg kain seolah2 watak ekstra. Cerita yang meleret-leret, buat aku jadi muak nak baca. Watak jahat rania dan raimy pulak tak diketangah. Xde perkembangan langsung. Part rania kenakan firash, lepas tu main dgn siapa entah. Itupun tak tau dia main ke tak. [...]


    4. Syafa-FirashSSID mula jalan cerita sngt menarik n detail gila. cerita satu persatu apa yg terjadi. tapi betullah, syafa tu terlalu baik . adoii. x la pelik sngt sbb ada je org yg baik dlm dunia ni, tapi bagi kita, mybe sbb kita ni tak terlalu baik, jdi terasa nak ketuk kepala Syafa suh dia jahat sikit. ehehehehen bila part last2 tu bnyak je dugaan dorang. firash pun dh termakan kata, si syafa pun fitnah pulak overall cerita ok. wlupun agak detail, suka baca. panjang ya jugak


    5. 2.5*Aku 'terjumpa' buku ni. Rupanya ada lagi stok pending masa duk mengemas gobok putihku. Terfikir entah-entah ada lagi buku yang terselit di gobok opis pula ni. Haihh orang dah nak sibuk bercuti, time ni la aku jumpa buku-buku pending yang tidak di-ketahuan-mana-aku-sorok-selama-ini muahahaha :PFull review: 19/05/2015Beli buku ni masa dramanya tengah hot di kaca TV. Tapi sengaja aku tak baca dulu sebab tak mahu terpengaruh dengan dramanya tu.Premis mudah rahsia cerita ini berkembang sebenarnya [...]


    6. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM8. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Cerita ni takder lar best seperti yang N sangka. (N tak tengok the drama series. Jalan ceritanya agak biasa and at times rasa meleret. Tapi N suka sangat dengan Firash dan Syaf. N rasa dorang cute, terutamanya masa dorang mula-mula kahwin. Sebenarnya N suka dengan cerita ni up until the point when Raina kirim gambar dia and Firash. From that point onwards, N dah rasa agak penat nak melayan. Baru s [...]


    7. 1. Tak ingat bila beli novel ini. Tahu2 ada je kat rak buku belum baca. So ambil je lah.2. Ini antara novel awal2 penulis ke? Sebab tengok tahun pun 2011 punya cerita. Kalau iye, boleh faham lah kenapa cerita ini lemah.3. Coincidence is good but TOO MANY coincidence, I cannot take it lah.4. How come seorang ayah tak tahu anak sulung meninggal? How come seorang ayah tak tahu anak bongsu kahwin? Then tahu pula nak kecil hati.5. Katanya rapat dengan Farish sejak zaman universiti tapi tak tahu ayah [...]


    8. Tengok drama lebih seronok lepas baca novel ini. Jujurnya, membaca buku ini, graf keterujaan plotnya seperti menuruni bukit. Hampir ke penghujung cerita, plot jadi terlalu cliche seperti penulis nak menyumbat segala idea dlm novel ni sebelum pen habis dakwat. Baca online sangatlah best, awal cerita boleh terima lagi. Ending, susah sikit nak faham perlakuan watak-wataknya, ke saya yang lembab.1. Kenapa Syaf perlu larikan diri, macam orang tak matang sedangkan dia lebih tua. Kerja leqloq dah haih, [...]


    9. Bila kali terakhir saya membaca novel melayu? Mungkin 20 tahun yang lalu atau mungkin tak pernah kerana waktu itu saya hanya membaca buku teks sekolah. Jadi, ini boleh dikatakan novel melayu saya yang pertama lah! Ternampak juga buku ini dijual di Kinokuniya KLCC semasa bercuti di KL kelmarin namun tak terlintas langsung untuk membelinya. Tetapi pada suatu petang yang membosankan, saya saja2 menonton drama SSID di Youtube and terus tersangkut dan addicted! Dan kerana saya tak sabar nak tahu kesu [...]


    10. Aku suka character Firash Arshad ~ comel. Seronok kot tgk dia buli Syaf ~ *GIGGLING* Actually aku terdetik utk beli buku ni disebabkan SSID ni dah kena tayang dekat TV3. Handsome kot Izzue Islam tu aku tengok dkt preview cite SSID tu. Hahaha. Lagipun tak dan aku nak tunggu TV3 tu ~ tayang SSID seminggu sekali aje ~ haaa sbb tu la aku dok busy cari buku ni ~ *dah la payah sikit nak cari buku macam ni dkt hometown aku, nasib la dkt internet ada jual* *BIG-GRIN*Okay, I just finished reading this SS [...]


    11. Usik mengusik dan buli membuli diantara Syafa dengan Firash memang berjaya membuatkan aku tersenyum seorang diri. Walaupun permulaan cerita yang agak kurang kick bagi aku tapi lama-lama bila characters dah build up and jalan cerita pun dah kukuh barulah boleh diagak macam mana penyudahnya.Cliche cerita melayu banyak sangat kebetulannya. Penamatan cerita macam terlalu rushing.


    12. OK, drama bersiri lebih menarik dari novel. Plot yang berulang-ulang membuatkan aku bosan.Dan terlalu klise. Sungguh.Maaf cakap, mana editor bahasa Inggerisnya ini? Ada beberapa rangkap perbualan Bahasa Inggeris tersalah tatabahasa.



    13. im sorry. i had to give up on this book. i had to. i already half through almost 700 page. i surrendered. i couldnt deal with it. here are some my complaints about this booke story was as cliche as ever. very common in the Malay novel world about force marriage. dont get me started with the raining scene. that is so Korean drama much.i know it's just a figment of the author imagination but i felt the book was very unrealistic sometimes. there are times i feel the storyline was a bit sloppy and m [...]


    14. Hmmmm first time cari buku ni kat kedai sume dah sold out . B4 this dah nampak buku ni , tp mase tu tgh borong buku2 lain , so x amik pot sgt Then bila dah kuar kat tv , dan baca sinopsis serta e-novel , rasa2nya buku ni mesti DIMILIKI So pegi try survey lagi , at last jumpa kat Popular, Ampang Point beli 9/6/2013 mlm , esok pagi dah habis tak giler kata kau hahahaMMG sgt best , jlan cerita yg tak bosan langsung dan pendek kata , pd semua penggemar novel , buku ni WAJIB anda miliki ok








    15. Oh gosh TOO MUCH! I bet many people out there would go for this kind of books.Redundancy that suffocates the brain with the whole all out-of-this-world romance concept.



    16. Saya menjual preloved novel SSID dengan harga Rm 10 tak termasuk postage ☺ Boleh ws 01123597018 atau add acc Carousell hazelnadia untuk senarai novel yang dijual


    17. sesiapa yang nak baca novel ni tapi tak jumpa kat kedai buku, boleh beli dengan saya. Rm 10 je saya bagi :) Berminat boleh ws 01123597018 atau add account Carousell hazelnadia


    18. novel yg best sgt romatik.d yg l;agi best.w novel nie dah diadaptasi ke dramad pelakon2 dia pun.t bad. farok sgtdah mcm trend plak sekarangdr novel diadaptasi kakn ke drama or movie.mmyayu/2013/04/mmyayu/2012/04/


    19. ok Confession. I read this book bcoz I really like Izzue's character in the drama. Izzue is one of those actors that had got me reading through all the novels that he had got himself involved as the leading man of the telly. felt I like I had came to that fangirl mode again. casually the book is ok and had mainly focused on Firash Arshad and Syafa Aqira life after that fateful incident at the


    20. Saya jarang baca novel Melayu . mungkin akhir2 ni baru ada penulis novel Melayu yang sesuai dengan jiwa. Novel nya santai - tak terlalu skema. Enjoyed reading this book very much. Good job, Zura Asyfar !




    Leave a Reply